Image Alt

Muzeu de buzunar

Muzeu de buzunar

Muzeu de buzunar

ghidul tău la îndemână

 

Da’ de ce Muzeu de buzunar? Pentru că într-un buzunar găsești (doar) lucruri importante, de care ai nevoie (când nu te-aștepți), sau mici obiecte de care încă nu ești pregătit să te desparți – o piatră, o scoică, un fir de nisip, biletul de tren care încă poartă amintirea vacanței ce tocmai s-a încheiat, un bilețel care-ți face inima să bată mai tare. Și câte și mai câte lucruri de preț, mototolite de amintiri și ferite de privirile celorlalți.

Pentru că știm cât de important este să pleci dintr-un muzeu cu amintiri bune de pus în buzunar, mai ales dacă ești copil, Asociația Da’DeCe pregătește două noi kit-uri interactive care te vor ajuta să (re)descoperi Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi din București sau Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» și să înțelegi mai bine obiectele păstrate acolo.

Nu te speria, în kit nu intră tot muzeul, ci doar acele elemente care ni s-au părut interesante de păstrat în buzunar: o hartă, un set de carduri cu activități, un carnet pentru notițe, desene și activități și o carte poștală pe care o poți păstra ca amintire sau o poți trimite cuiva drag. Toate pregătite cu migală de oameni care cunosc cele două muzee ca pe propriile buzunare și de două ilustratoare care iubesc patrimoniul.

Cele două kit-uri te vor ajuta să parcurgi sălile muzeului în ritmul tău, să te oprești când ai obosit, să pui întrebări atunci când un obiect din muzeu îți stârnește atenția și nu te-ai lămurit ce-i cu el. Iar dacă nu vei reuși să termini toate activitățile propuse în kit, nu te îngrijora. Poți reveni de câte ori vei dori la muzeu. Important este ca, la finalul zilei, atunci îți vei goli buzunarele, să dai, de fapt, peste frânturi importante, care se transformă într-un fel de muzeu personal. Muzeul tău de buzunar.

Dacă ți-am trezit curiozitatea, mai ai doar un pic de așteptat, în curând vei putea găsi la intrarea în Muzeul Național al Hărții și Cărților Vechi din București și la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» kitul gratuit pentru copii +10 ani.

Detalii în curând pe www.asociațiadadece.ro și pe FB @asociatiadadece sau Instagram @asociatia_da_de_ce.

Proiectul Muzeu de buzunar este conceput și derulat de Asociația Da’DeCe în parteneriat cu Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi din București și cu Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare».

Cele două kituri Muzeul de Buzunar se adresează copiilor de +10 ani și sunt disponibile gratuit pentru aceștia în muzeele partenere, pentru vizitarea în familie sau grupuri (școlare).

Accesul și vizitarea muzeelor se face pe baza de bilet de intrare, conform tarifelor obișnuite ale muzeului.

Echipa de creație:

Concept: Iulia Iordan

Kit Muzeu de buzunar la Muzeul Hărților și Cărții Vechi din București

Texte: Veronica Leca

Ilustrații: Maria Surducan

Documentare: Despina Hașegan

Kit Muzeu de Buzunar la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»

Texte: Iulia Iordan

Ilustrații: Paula Rusu

Documentare: Dorel Topan, Emese Bonta

Graphic design: Paula Rusu

 

Proiect cultural de educație prin cultură, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Post a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Marți-Duminică: 10:00 ‒ 17:00
Accesul ultimului vizitator se face la 16:30
Luni: închis

12 lei – expoziţia permanentă + temporară (tot muzeul)
10 lei – expoziţia permanentă
5 lei – expoziţia temporară
30 lei – ghidaj
20 lei - taxa foto

3 lei – expoziţia permanentă + temporară (tot muzeul)
2 lei – expoziţia permanentă
1 leu – expoziţia temporară
30 lei – ghidaj
20 lei - taxa foto

6 lei – expoziţia permanentă + temporară (tot muzeul)
5 lei – expoziţia permanentă
3 leu – expoziţia temporară
30 lei – ghidaj
20 lei - taxa foto

Sari la conținut