Image Alt

«Femeia – de la model la artista profesionistă»

«Femeia – de la model la artista profesionistă»

Joi, 28 septembrie 2023, începând cu ora 17:00, la sediul Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» (strada 1 Mai, nr. 8), va avea loc vernisajul expoziției temporare «Femeia – de la model la artista profesionistă», organizată de Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» împreună cu Muzeul Național Brukenthal din Sibiu.

Această expoziție reprezintă o oportunitate unică de a sărbători și de a recunoaște contribuția semnificativă a femeilor la dezvoltarea artei în România, arătând cum au trecut de la postura de modele la artiste profesioniste în contextul cultural al secolelor XIX – XX. Lucrările de pictură și sculptură expuse ilustrează nu doar frumusețea, expresivitatea și forța creativă a femeilor, ci și lupta și curajul lor de a-și exprima viziunea artistică într-o perioadă în care femeilor le era adesea limitat accesul la educație și cariere artistice.

Evenimentul expozițional este curatoriat de doamna dr. Iulia Mesea, muzeograf în cadrul Muzeului Național Brukenthal Sibiu și domnul Robert Strebeli, manager al Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare». De asemenea, avem bucuria de a anunța că la deschiderea expoziției vor susține un recital de violă și vioară soții Eszter și Artur Kaganovskiy, renumiți la nivel internațional.

Expoziția va face parte din circuitul de vizitare al muzeului în perioada 28 septembrie – 19 noiembrie 2023 și poate fi vizitată de marți până duminică, între orele 10.00 – 17.00 (ultima intrare 16.30).

Vă așteptăm cu drag să ne onorați cu prezența Dumneavoastră la vernisaj pentru a sărbători împreună bogăția creativă și rolul femeilor artiste la dezvoltarea patrimoniului cultural!

Post a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Marți-Duminică: 10:00 ‒ 17:00
Accesul ultimului vizitator se face la 16:30
Luni: închis

12 lei – expoziţia permanentă + temporară (tot muzeul)
10 lei – expoziţia permanentă
5 lei – expoziţia temporară
30 lei – ghidaj
20 lei - taxa foto

3 lei – expoziţia permanentă + temporară (tot muzeul)
2 lei – expoziţia permanentă
1 leu – expoziţia temporară
30 lei – ghidaj
20 lei - taxa foto

6 lei – expoziţia permanentă + temporară (tot muzeul)
5 lei – expoziţia permanentă
3 leu – expoziţia temporară
30 lei – ghidaj
20 lei - taxa foto

Sari la conținut