Image Alt

Forms of Beauty

Forms of Beauty

În baza acordului de parteneriat încheiat cu Team for Youth Association, Muzeul Judeţean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» a beneficiat din decembrie 2011 şi până în prezent de aproximativ 800 ore lucrate de către voluntari. Unul din proiectele derulate de aceştia a constat în realizarea unei expoziţii temporare de artă.

Fără a avea cunoştinţe temeinice în domeniu, voluntarii au depus efortul de a învăţa în ce constă muzeografia. Pe baza informaţiilor acumulate şi în colaborare cu personalul muzeului ei au reuşit în final să realizeze expoziţia temporară: “Forms of Beauty.”

Pe lângă faptul că atenţionează publicul cu privire la varietatea formelor frumuseţii, această expoziţie poate reprezenta chiar o reflectare a elementului comun al tuturor voluntarilor şi anume frumuseţea interioară care se transpune în frumuseţea exterioară tocmai prin activitatea de voluntariat depusă în folosul comunităţii.

Această activitate ar fi imposibil de realizat în lipsa unor trăsături de caracter care, combinate, dau naştere frumuseţii interioare a unei persoane. Marija, Paulina, Predrag şi Tabita au reuşit împreună, conştient sau nu, să transmită prin intermediul acestei expoziţii un mesaj cu o profundă încărcătură educativă şi să contribuie astfel la promovarea unui sistem de valori constructiv pentru societate.

Atât prin exemplul personal cât şi prin mesajul codificat în lucrările de artă expuse, cei patru voluntari vor să comunice conexiunea puternică ce trebuie să existe între partea vizibilă şi invizibilă a frumuseţii umane. Niciuna nu poate exista fără cealaltă. Frumuseţea interioară va genera implicit fapte care vor da naştere frumuseţii exterioare a unei persoane. Însă supravieţuirea frumuseţii exterioare pe termen lung este dependentă de păstrarea nealterată a frumuseţii interioare. Astfel, în vederea construirii unei societăţi mai bune şi durabile este util formarea indivizilor în spiritul acestor valori care generează în final cea ce se cheamă frumuseţea umană.

Din aceste considerente îi invităm pe toţi iubitorii de frumos să participe la deschiderea oficială a expoziţiei  “Forms of beauty”, sâmbătă, 19 mai 2012, de la ora 16:00, la sediul Muzeului Judeţean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare».

Izabela Pop

Post a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Marți-Duminică: 10:00 ‒ 17:00
Accesul ultimului vizitator se face la 16:30
Luni: închis

12 lei – expoziţia permanentă + temporară (tot muzeul)
10 lei – expoziţia permanentă
5 lei – expoziţia temporară
30 lei – ghidaj
20 lei - taxa foto

3 lei – expoziţia permanentă + temporară (tot muzeul)
2 lei – expoziţia permanentă
1 leu – expoziţia temporară
30 lei – ghidaj
20 lei - taxa foto

6 lei – expoziţia permanentă + temporară (tot muzeul)
5 lei – expoziţia permanentă
3 leu – expoziţia temporară
30 lei – ghidaj
20 lei - taxa foto

Sari la conținut