Image Alt

„Umbră și vis” – Simon Cantemir Hauși

„Umbră și vis” – Simon Cantemir Hauși

Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» are plăcerea să anunțe expoziția personală, intitulată Umbră și vis a artistului Simon Cantemir Hauși.

Născut în 1976 în Baia Mare, Maramureș, Simon Cantemir Hauși este un artist recunoscut pe plan internațional, cu o bogată carieră expozițională și o influență semnificativă în lumea artei contemporane.

Hauși și-a început educația artistică la Liceul de Artă din Baia Mare, continuând apoi să studieze la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, unde și-a dezvoltat și rafinat abilitățile artistice într-un mediu stimulativ și creativ.

Momentul de cotitură în cariera sa a venit în 2009, când a fost inclus în Bienala 4 de la Praga și a avut prima sa expoziție personală la Galeria Plan B din Cluj, marcând astfel debutul său oficial în lumea artei contemporane. În prezent  artistul este reprezentat de Galeria Barbara Thumm din Berlin, galerie cu care colaboreaza din anul 2011.

Hauși trăiește și lucrează în Cluj și în Baia Mare și este cunoscut pentru stilul său distinctiv și explorarea profundă a temelor umane și naturale în operele sale. Expozițiile sale personale și participările la expoziții de grup din întreaga lume reflectă recunoașterea sa internațională și impactul pe care lucrările sale le-au avut în comunitatea artistică globală, acestea fiind subiectul a numeroase articole și recenzii.

Printre expozițiile sale notabile se numără „Selbstvermessung” la Galeria Barbara Thumm din Berlin, Germania în 2018, „Die Flötenjungs” la aceeași galerie în 2014/2015 și „What Do You See?” în 2013, de asemenea la Galeria Barbara Thumm din Berlin. Hauși a expus și în alte galerii și instituții prestigioase din Europa, precum și în expoziții de grup în Franța, Ungaria, Cehia și România.

Expoziția Umbră și vis, prezintă o serie de lucrări recente, cu teme recurente precum natura, mitologia și condiția umană. Lucrările sale explorează echilibrul între definirea clară a scenei și lăsarea deschisă pentru interpretări multiple, oferind o atmosferă subversivă și misterioasă. Paleta sa de culori și abordarea luminii adaugă profunzime și simbolism, reflectând stări de spirit și evocând natura umană. Expoziția îndeamnă privitorul la introspecție și examinare, punând sub semnul întrebării interpretările culturale convenționale.

Vernisajul expoziției Umbră și vis va avea loc miercuri, 3 aprilie, de la ora 17.00, în sala de expoziții temporare a Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» din strada 1 Mai, nr. 8.

Evenimentul curatoriat de Diana Robescu va fi deschis de criticul si istoricul de artă Cosmin Năsui și de conf. univ. dr. Bertalan Kovács.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 3 – 28 aprilie 2024, de marți până duminică între orele 10.00 – 17.00.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon 0262.213.964 sau să ne scrieți la adresa de email muzartbm@yahoo.com.

 

Vă așteptăm cu drag!

Post a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Marți-Duminică: 10:00 ‒ 17:00
Accesul ultimului vizitator se face la 16:30
Luni: închis

12 lei – expoziţia permanentă + temporară (tot muzeul)
10 lei – expoziţia permanentă
5 lei – expoziţia temporară
30 lei – ghidaj
20 lei - taxa foto

3 lei – expoziţia permanentă + temporară (tot muzeul)
2 lei – expoziţia permanentă
1 leu – expoziţia temporară
30 lei – ghidaj
20 lei - taxa foto

6 lei – expoziţia permanentă + temporară (tot muzeul)
5 lei – expoziţia permanentă
3 leu – expoziţia temporară
30 lei – ghidaj
20 lei - taxa foto

Sari la conținut