Image Alt

Oferta culturală a Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» prezentată la Târgul de Turism al României, ediția virtuală 2021

Oferta culturală a Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» prezentată la Târgul de Turism al României, ediția virtuală 2021

Contextul actual a împiedicat delegația județului nostru să prezinte, ca în fiecare an, patrimoniul și frumusețea băimăreană la Târgul de Turism al României. Touși, dezvoltarea pavilionului expozițional virtual ne-a permis să expunem oferta noastră culturală dintr-o altă perspectivă. Am realizat așadar un material video, filmat (respectând toate reglementările în vigoare) chiar în Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare».

Vă invităm în expoziția noastră temporară, „Portretul în arta băimăreană”, unde, curatorul expoziției, dr. Ioan Angel NEGREAN, ne oferă un tur ghidat. Picturile, completate de sculpturi și lucrări de grafică, ilustrează varietatea stilistică a reprezentării motivului antropomorf în fază portretistică din parcursul istoric al Centrului Artistic Baia Mare.

 

Dr. Tiberiu Alexa prezintă expoziția permanentă a Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare», „Repere Europene între tradiție și inovație” care va fi redeschisă în formulă reînnoită, la aniversarea, în 5 Mai, a 125 de ani de la Întemeierea Centrului Artistic. Urmăriți povestea fenomenului artistic început în 1896 odată cu sosirea pictorului Hollósy Simon și a studenților săi de la München.

Concepută ca o completare firească a ofertei expoziționale de la sediul muzeului, strategia de comunicare online a muzeului este prezentată de drd. Oana Enășel. Conținutul transmis pe pagina web, pe blog și prin intermediul rețelele de socializare a fost predominant în perioada pandemiei. Elementele virtuale fac parte dintr-o abordare tip omnichannel care utilizează inovarea și soluțiile tehnologice în vederea punerii în valoare a patrimoniului si implicării membrilor comunității în activitățile instituției.

 

Programul expozițional lucrarea lunii este un astfel de proiect, derulat atât în spațiul fizic al muzeului, cât și în mediul online. Printre cele mai longevive din țară (inițiat în 1970, reluat apoi în 1990 și continuat până în prezent), prezintă lunar câte o pictură, însoțită de un text descriptiv. Materialul permite iubitorului de artă să pătrundă în universul plastic al lucrării de artă, să afle câteva date despre artistul respectiv și să cunoască un punct de vedere autorizat asupra lucrării. Pictura expusă în luna februarie aleasă și prezentată de drd. Robert Strebeli este „Peisaj de iarnă” semnat de Dávid Jándi.

Sperăm că istoria Centrului Artistic Baia Mare și frumusețea peisajelor care au dus faima orașului nostru până la Budapesta, Viena, München, Berlin și mult mai departe de atât v-au convins să ne vizitați. Vă așteptăm la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» să admirați orașul și împrejurimile, așa cum au fost văzute de mii de pictori în cei 125 de ani!

Materiale video realizate cu sprijinul Consiliului Județean Maramureș.

 

Imagini de la evenimentele organizate de Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» înaintea pandemiei de Coronavirus (credit foto dr. Ioan Angel Negrean):

Post a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Marți-Duminică: 10:00 ‒ 17:00
Accesul ultimului vizitator se face la 16:30
Luni: închis

12 lei – expoziţia permanentă + temporară (tot muzeul)
10 lei – expoziţia permanentă
5 lei – expoziţia temporară
30 lei – ghidaj
20 lei - taxa foto

3 lei – expoziţia permanentă + temporară (tot muzeul)
2 lei – expoziţia permanentă
1 leu – expoziţia temporară
30 lei – ghidaj
20 lei - taxa foto

6 lei – expoziţia permanentă + temporară (tot muzeul)
5 lei – expoziţia permanentă
3 leu – expoziţia temporară
30 lei – ghidaj
20 lei - taxa foto

Sari la conținut