Image Alt

«Medio Monte – spiritul locului în repere identitare»

«Medio Monte – spiritul locului în repere identitare»

Joi, 16 noiembrie 2023, începând cu ora 14:00, la sediul Casei de Cultură din Baia Sprie (str. Piața Libertății nr. 1), va avea loc vernisajul expoziției temporare «Medio Monte – spiritul locului în repere identitare», organizată de Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» în colaborare cu Primăria Orașului Baia Sprie și Asociația „E Ceva Bine” din București.

Această expoziție este curatoriată de Diana Robescu, curator în cadrul Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» și face parte din proiectul „Drumul binelui – o hartă afectivă a Patrimoniului UNESCO din România”, care are ca scop celebrarea a 10 ani de la declararea Zilei Patrimoniului Mondial UNESCO din România printr-un dublu eveniment organizat la București (artiști invitați: Dan Leș, Grigore Leșe, Nicolai Tand, Laura Cosoi) și la Baia Sprie (invitați: Alin Sebastian Bîrda – edilul orașului, conf. univ. dr. Greti Papiu, Robert Strebeli – managerul Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare», părintele Ioan Ardelean, Iulian Văcărean – președintele Asociației „E Ceva Bine”).

Pentru a veni în sprijinul acestui proiect, lucrările de pictură, sculptură și grafică incluse în expoziția «Medio Monte – spiritul locului în repere identitare», ilustrează frumusețea cadrelor naturale din Baia Sprie și împrejurimi, precum și relația afectivă dintre oameni, locuri și monumente ca elemente care s-au influențat reciproc de-a lungul timpului.

Evenimentul va începe cu un recital de violă și pian susținut de Daniel Breban și Alexandra Pușcaș, elevi ai Colegiului de Arte Baia Mare. De asemenea, la finalul manifestărilor cultural-artistice, publicul va avea ocazia să se bucure și de prestația tinerei interprete de muzică populară și religioasă din Maramureș, Măriuca Verdeș.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 16 noiembrie 2023 – 14 ianuarie 2024, după următorul program: luni și joi între orele 9.00 – 18.00; marți și miercuri între orele 8.00 – 16.00;  vineri între orele 8.00 – 14.00. Accesul vizitatorilor se realizează pe bază de bilet gratuit.

Vă așteptăm cu drag să ne onorați cu prezența Dumneavoastră la vernisaj pentru a sărbători împreună Ziua Patrimoniului Mondial UNESCO!

Post a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Marți-Duminică: 10:00 ‒ 17:00
Accesul ultimului vizitator se face la 16:30
Luni: închis

12 lei – expoziţia permanentă + temporară (tot muzeul)
10 lei – expoziţia permanentă
5 lei – expoziţia temporară
30 lei – ghidaj
20 lei - taxa foto

3 lei – expoziţia permanentă + temporară (tot muzeul)
2 lei – expoziţia permanentă
1 leu – expoziţia temporară
30 lei – ghidaj
20 lei - taxa foto

6 lei – expoziţia permanentă + temporară (tot muzeul)
5 lei – expoziţia permanentă
3 leu – expoziţia temporară
30 lei – ghidaj
20 lei - taxa foto

Sari la conținut